Sere de Tip Tunel

Ce sunt sere de tip tunel?

Serele de tip tunel sunt structuri agricole folosite pentru cultivarea plantelor în condiții controlate. Aceste sere sunt construite dintr-un cadru metalic sau din plastic, acoperit cu un material transparent (de obicei, polietilenă). Forma lor seamănă cu un tunel, fiind mai înalte în partea centrală și mai scurte pe margini. 

Serele de tip tunel sunt utilizate în principal pentru cultivarea plantelor în regiuni cu climă rece sau instabilă. Acestea oferă protecție împotriva temperaturilor scăzute, ploilor, vânturilor puternice și insectelor dăunătoare, permițând astfel cultivatorilor să obțină o producție mai bună și mai constantă de legume, fructe și flori. De asemenea, ele pot fi ușor demontate și mutate în alt loc, dacă este necesar.

Structura serelor de tip tunel

Sere de tip tunel sunt denumite și ca sere de tip clasic datorită structurii modulare în formă de arc adică datorită pereţilor  curbi.

Sere de tip tunel au o structură tradiţională, prezintă forme arcuite modulare în tub rotund Ø 40-60.

De obicei sunt sprijinite de teren şi fixate cu ancore, sunt foarte solicitate în horticultură cu livrare foarte rapidă și timp de instalare chiar și pentru suprafețe mari.

Utilizarea serelor de tip tunel


Serele de tip tunel pot fi utilizate pentru o varietate de culturi, însă există câteva culturi care sunt recomandate în mod deosebit pentru aceste structuri agricole. Acestea includ:

1. Legume: Serelele de tip tunel sunt ideale pentru cultivarea legumelor care necesită temperaturi calde și constante, cum ar fi roșiile, ardeii, castraveții, vinetele, dovleceii și fasolea verde. Aceste culturi pot fi cultivate cu succes în serele de tip tunel chiar și în timpul sezonului rece.

2. Fructe: Unele fructe pot fi cultivate cu succes în sere de tip tunel, cum ar fi căpșunile, zmeura și murele. Aceste culturi necesită temperaturi calde și constante, care pot fi asigurate în serele de tip tunel.

3. Flori: Serelele de tip tunel sunt ideale pentru cultivarea florilor, cum ar fi trandafirii, crizantemele, lalelele, narcisele și gladiolele. Aceste culturi necesită temperaturi constante și protecție împotriva vântului și ploilor.

4. Plante medicinale: Plantele medicinale, cum ar fi menta, busuiocul și lavanda, pot fi cultivate cu succes în sere de tip tunel. Aceste culturi necesită temperaturi calde și constante și protecție împotriva dăunătorilor.

Este important să se ia în considerare cerințele specifice ale fiecărei culturi și să se ajusteze mediul de creștere în consecință pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sere de tip tunel - Beneficii:


Serele de tip tunel oferă o serie de beneficii pentru cultivatorii de plante, printre care se numără:

1. Protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile: Serele de tip tunel oferă protecție împotriva temperaturilor scăzute, ploilor, grindinei, vânturilor puternice și altor condiții meteorologice nefavorabile, permițând astfel cultivatorilor să crească plantele în condiții mai stabile și mai controlate.

2. Îmbunătățirea calității producției: Serelele de tip tunel permit cultivatorilor să controleze mai bine mediul de creștere al plantelor, ceea ce duce la o producție mai bună și mai constantă de legume, fructe și flori.

3. Prolongarea sezonului de creștere: Serelele de tip tunel permit cultivatorilor să înceapă să crească plantele mai devreme în sezonul de primăvară și să continue să le cultive până mai târziu în sezonul de toamnă, ceea ce poate duce la o producție mai mare și mai lungă.

4. Reducerea costurilor de producție: Serelele de tip tunel pot reduce costurile de producție prin protejarea plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor, ceea ce poate reduce nevoia de utilizare a pesticidelor și a altor substanțe chimice.

5. Mobilitate: Serelele de tip tunel sunt ușor de montat și demontat, ceea ce le face ideale pentru cultivatorii care doresc să mute structura de la un loc la altul.

Pe scurt, serele de tip tunel sunt o investiție valoroasă pentru cultivatorii de plante, oferind protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile, îmbunătățind calitatea producției și reducând costurile de producție.

Contactează-ne
Locatia

Vizitează-ne

s.Peresecina, str.Eminescu, nr.15 or.Orhei, Republica Moldova

Sere de Tip Tunel
Sere de Tip Tunel

Sere de Tip Tunel